<< Takaisin

Tue Luhanskista sotaa paenneen perheen suomen kielen opiskelua

*****Keräys on päättynyt. Kiitos kaikille perhettä tukeneille!*****

Nuori mies tuli aikanaan ulkomailta Itä-Ukrainan Luhanskin yliopistoon opiskelemaan lääkäriksi. Lääkäriopintojen aikana hän oppi paikallisen kielen täydellisesti. Hän perusti perheen ukrainalaisen naisen kanssa ja heille syntyi lapsi.
Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa 2022 ja koko perhe tuli sotaa pakoon Suomeen. Lääkäri sai heti töitä hoiva-avustajana suomalaisessa kuntoutuskeskuksessa. Iltaisin ja viikonloppuisin hän opiskeli ahkerasti suomen kieltä. Myös vaimo opiskeli suomea koko vuoden. Hänen suomen kielen opiskelunsa jatkuu ensi lukuvuotenakin. Heidän lapsensa aloittaa esikoulun päiväkodissa.
Perheenisä pääsi lääkäriksi valmistavaan työharjoittelun ja opiskelun yhdistelmään paikalliseen sairaalaan. Koko perhe haluaa integroitua Suomeen ja jatkaa elämäänsä täällä tulevaisuudessakin, sitä varten he haluavat olla suomen kielen kursseilla jatkossakin.

Keräyksen tarpeen on kartoittanut paikallinen vastaanottokeskus. Keräyksen tuotolla tuetaan vanhempien suomen kielen opiskelua. Opiskelua toteuttaa STEP-koulutus jaana.vaisanen@step.fi

--

Tämä keräys on osa Kotimaanavun laajempaa suomen kielen opetuskokonaisuutta ukrainasta paenneille. Kotimaanavulla on käynnissä myös ns. yleiskeräys, jonka kautta autetaan vastaavia ihmiskohtaloita. Lisätietoja ilkka.kalmanlehto@kotimaanapu.fiTavoitesumma
840,00 EUR
Kerätty 840 EUR
100%

Tämä kohde on suljettu