<< Takaisin

Oikeus elää – keräys 3, turvapaikanhakijoiden tukemiseksi mielenilmauksen aikana

Turvapaikanhakijoiden mielenilmaus Rautatientorilla jatkuu. Tavoitteena on kiinnittää päättäjien huomio siihen, että turvapaikkakäsittelyt eivät tapahdu oikeudenmukaisesti, sekä siihen, että pakkopalautukset turvattomiin maihin tulisi lopettaa. Huomiota tulisi myös kiinnittää heihin, joiden vastaanottokeskuspalvelut päättyvät.

Mielenilmausta järjestämässä ovat irakilaiset ja afganistanilaiset turvapaikanhakijat. Heidän tuekseen on liittynyt joukko huolestuneita ihmisiä, instituutioita, järjestöjä ja yrityksiä eri puolilta Suomea. Mielenosoitus on väkivallattomuuteen, rauhaan ja rakkauteen sekä oikeudenmukaisuuden toteutumiseen sitoutunut turvapaikanhakijayhteisön voimainponnistus.

Järjestäjät ovat kiitollisia kaikesta tuesta. Mielenilmaus tapahtuu ympärivuorokautisena Helsingin Rautatientorilla. Protestoivat turvapaikanhakijat päivystävät ulkosalla ja telttakatoksessa, vaatimattomissa oloissa. Mikäli haluat osoittaa mielenilmaukselle tukesi, voit tehdä sen tämän keräyksen kautta. Lahjoitusrahalla kustannetaan turvapaikanhakijoille mielenilmaisun aikana perustarpeita, kuten teltan lämmittämiseen kaasua ja ruoanvalmistukseen brikettejä sekä jätehuoltoa. Rahasta ei anneta henkilökohtaisia käteislahjoituksia. Mikäli mielenilmaus päättyy ennen lahjoitusvarojen käyttämistä loppuun, jäljelle jääneet varat käytetään turvapaikanhakijoiden ja kielteisiä päätöksiä saaneiden perustarpeiden tukemiseen Helsingissä. Keräyksen on 20.4.2017 perustanut Helsingin seurakuntayhtymän erityisdiakonian johtava diakonianviranhaltija Marita Nummelin (marita.nummelin@evl.fi).

Tavoitesumma
3 000,00 EUR
Kerätty 2495 EUR
83%

Tämä kohde on suljettu