<< Takaisin

Mahdollista iäkään lesken kotona asuminen

**** Keräys on täyttynyt. Lämmin kiitos lahjoittajille! ****

Pienituloinen yli 80v. leski joutuu vielä eläkkeellä ollessaan painimaan talouttaan tasapainoon, ja monista yrityksistä huolimatta se ei onnistu. Paitsi jos myisi auton pois, ja tyytyisi olemaan kotona. Tämä on kuitenkin raskas ratkaisu, sillä liikuntakyvyn huonontuessa juuri auto on mahdollistanut kaupassa käynnit ja vierailun silloin tällöin ystävien luona.
Auto on kuitenkin sen verran vanha, että siihen on joutunut tekemään korjauksia 1200 €:n edestä. Eläke ei riitä laskun maksamiseen, eikä toimeentulotuessa auton kustannuksia huomioida. Julkista liikennettä ei juuri ole, ja vaikka olisikin, ei kipeät jalat nouse korkeita rappusia bussiin. Toisaalta bussipysäkillekin on matkaa, eikä hän pysty rollaattorin avullakaan kulkemaan kovin pitää matkaa.
Lisäksi huolena on muutama muukin lasku, jotka ovat jääneet rästiin mm. sairastamisen takia. Tämä iäkäs leski on lapseton, ja muut sukulaiset ovat kaukana etelässä, joten turvaverkkosto puuttuu.
Voisitko sinä olla lahjoituksellasi helpottamassa tämän iäkkään, pienituloisen lesken talouden tasapainottamaisessa ja mahdollistamassa auton pidon, jolla hän pääsisi hoitamaan itsenäisesti asioitaan ja saisi elää mielekkään vanhuuden omassa kodissaan mahdollisimman pitkään?

Avuntarpeen on arvioinut ja avun perille vie diakonissa
Reetta Riipiranta
reetta.riipiranta@evl.fi

Tähän kohteeseen voit lahjoittaa myös maksamalla pankkisiirtona
tilille FI541596 3000 1028 99.
Viestikenttää tulee kirjoittaa keräyskohteen mukaisesti:
1783, Mahdollista iäkkään lesken kotona asuminen.

Kotimaanavun kautta lahjoituksesi menee perille luotettavasti ja varmasti!

Tavoitesumma
2 000,00 EUR
Kerätty 2000 EUR
100%

Tämä kohde on suljettu