<< Takaisin

Hypokoira diabeetikkolapselle Järvi-Kuopioon

Hypokoira diabeetikkolapselle Järvi-Kuopioon
Nelilapsisen yksinhuoltajaperheen 4-vuotiaalla lapsella, on vaikeahoitoinen ykköstyypin diabetes.
Äidin voimavarat alkavat olla vähissä, sillä lapsen sokeriarvoja täytyy mitata useasti myös yöaikaan. Pelkona on, että sokeriarvot putoavat nopeasti hyvinkin alhaisiksi, jolloin lapsi saattaa olla hengenvaarassa. Muita tukiverkkoja perheellä ei juuri ole.
Tilanteen helpottamiseksi perheelle on suositeltu hypokoiran hankintaa. Hypokoira on koira, joka on koulutettu tukemaan diabeetikon omahoitoa. Hypokoira on koulutettu ilmaisemaan diabeetikon verensokerin vaihtelut. Se tunnistaa hengityksen ja ihon tuoksun perusteella hypoglykemian eli matalan verensokerin, korkean verensokerin sekä ketoaineet. Se voidaan opettaa ilmaisemaan verensokerin vaihtelut diabeetikolle itselleen tai hänen läheisilleen, kuten tässä tapauksessa diabeetikkolapsen vanhemmalle. Koira voisi avustaa diabeetikkoa kaikissa arjen tilanteissa.
Hypokoira koulutetaan tehtäväänsä pennusta lähtien, joten rahaa tarvitaan sekä koiran että koulutuksen hankintaan. Tällä yksinhuoltajaperheen vanhemmalla ei ole kuitenkaan varaa.
Voisitko sinä olla osaltasi auttamassa perhettä hankkimaan hypokoiran, jotta lapsi saisi tarvittaessa nopeasti tarvitsemansa avun ja äiti voisi rauhallisin mielin nukkua yönsä.
Perheen avuntarpeen on arvioinut ja avun perille vie
diakoni Hanna Kokkonen
hanna.kokkonen@evl.fi


Tavoitesumma
4 000,00 EUR
Kerätty 252 EUR
6%
Summa*
Maksa keräys täyteen
Nimi
Sähköposti
Puhelin
Osoite
Lisätiedot

Täytä vähintään kaikki pakolliset (violetilla merkityt) kohdat.

Yhteystietojen jättäminen on vapaaehtoista. Keräyslupa RA/2020/639, joka on voimassa 1.9.2020 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään heikoimmassa asemassa olevien auttamiseen Suomessa. Avun vie perille Kirkkopalveluiden Kotimaanapu yhteistyössä paikallisseurakuntien diakoniatyön kanssa.