<< Takaisin

Humanitääristä apua perheelle Loviisassa

*****Keräys on täyttynyt***** Kiitos kaikille lahjoittajille!

Turvapaikkaa hakeva perhe tarvitsee apua. Perheeseen kuuluu isä, äiti ja 7 tyttöä. Vanhin lapsista on 12-vuotias. Kaksoset eli nuorimmat lapset sekä toiseksi nuorin ovat syntyneet Suomessa, jossa perhe on asunut vuodesta 2015.

Aluksi he asuivat vastaanottokeskuksessa, mutta yksityishenkilöt ovat tukeneet perhettä ja mahdollistaneet asumisen pienessä vuokra-asunnossa Loviisassa. Seurakunta on auttanut osaltaan. Resurssit alkavat olla kaikilla vähissä tilanteen pitkittyessä.

Perheellä on todella tiukkaa, koska he saavat vain ruokarahan vastaanottokeskuksesta. Se tarkoittaa, että kaiken muun maksaminen esim. vuokra, sähkö, puhelinmaksut ym. on pois ruokarahoista. Turvapaikanhakijaperheet eivät saa esim. työttömyyskorvauksia, toimeentulotukea, lapsilisiä. Vain aivan välttämättömiin terveyskuluihin saavat tukea VOK:n kautta. Perheen äidillä on vakava näkövamma, joka vaatisi paremmat tutkimukset ja leikkaushoidon. Myös yhdellä perheen lapsista on terveysongelmia.

Taustalla on epävarmuus tulevaisuudesta. Vanhimmat lapset kantavat huolta, jotka eivät heidän ikäisilleen kuuluisi. Jonkin verran psykologista tukea heille on saatu järjestymään. Viimeistä päätöstä oleskeluluvasta odotetaan. Paikalliset yksityishenkilöt tekivät suuren työn itse, sekä hankkimansa oikeusavustajan kanssa, perheen turvapaikka-asian uudelleen käsittelemiseksi.

Jos kaikesta huolimatta käännytyspäätös tulee, niin kerättävät varat ohjataan vastaavassa tilanteessa oleville pakolaisperheille alueella.

Kotimaanavun kautta voit osallistua perheen auttamiseen.

Lisätietoja marjo.mustonen@evl.fi

Tavoitesumma
2 200,00 EUR
Kerätty 2205 EUR
100%

Tämä kohde on suljettu