<< Takaisin

Auta nuori oman elämän alkuun

Perheen esikoinen on aloittanut lukio-opinnot toisella paikkakunnalla, koska pääsi hartaasti toivomaansa erityislukioon. Nuori on tehnyt töitä jo peruskoulun aikana, jotta sai säästettyä rahaa lukiokirjoihin. Nyt kesätöiden säästöt on käytetty ja nuori murehtii mistä saisi rahaa, jotta voisi aloittaa itsenäisen elämän ja pääsisi muuttamaan samalle paikkakunnalle, missä lukio sijaitsee.

Perheen isä ajaa nuoren joka aamu junalle klo 6:20, jotta nuori ehtii ajoissa kouluun. Päivät venyvät herkästi 12-tuntisiksi ja illat nuori opiskelee vielä kotona. Ensimmäisen koeviikon jälkeen nuoren jaksotodistuksen keskiarvo oli yli 9. Nuorella on motivaatiota ja innostusta opiskeluun, mutta pelkona on, että pitkä koulumatka alkaa jossain vaiheessa rasittamaan nuorta liiaksi. Kaatuuko hyvä koulumenestys ja innokas harrastaminen siihen, että nuorella ei ole varaa muuttaa omaan kotiin?

Perhe on tukenut esikoistansa kaikella mahdollisella tavalla. Perheen äiti myi toisen auton, jotta nuorelle saatiin ostettua tietokone. Perheen vanhemmilla ei kuitenkaan työttömyyden ja sairauksien vuoksi ole taloudellisia mahdollisuuksia tukea nuorta enempää. Nyt nuori pohtii lisätöiden tekemistä opiskelujen ohella, mutta pelkona on että arki käy liian raskaaksi.

Tule mukaan auttamaan lahjakas nuori omillensa ja tukemaan hänen opiskelujaan!

Nuoren ja perheen kokonaistilanteen on kartoittanut ja keräystä koordinoi Mäntsälän seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Tiina Haukijärvi / tiina.haukijarvi@evl.fi.

Tavoitesumma
1 000,00 EUR
Kerätty 1000 EUR
100%

Tämä kohde on suljettu