<< Takaisin

Auta eläkeläistä luteiden aiheuttamassa ahdingossa

*****Keräys on täyttynyt. Lämmin kiitos lahjoittajille! *****


Risto on eläkeläinen, jonka elämä on sujunut mallikkaasti viime vuosina, aiempien vuosikymmenten koettelemusten jälkeen. Hän elelee vaatimattomasti nautiskellen eläkeläisen kiireettömästä arjesta. Kuitenkin täysin yllättäen hänen elämänsä romahti, kun hänen taloyhtiöstään löytyi luteita.
Pahin mahdollinen uhkakuva toteutui, sillä myös Riston kodissa oli luteita. Tämä tarkoitti sitä, että hänen oli luovuttava kaikesta irtaimistostaan, sillä luteet olivat pesiytyneet kaikkialle. Kyseessä oli iso kriisi, sillä sen lisäksi, että tilanteesta aiheutui melkoinen taloudellinen tappio, hän menetti tunnearvoltaan erityisen tärkeän taulukokoelman.
Tilanne sai Riston mielenterveyden horjumaan siinä määrin, että hän tarvitsi sairaalahoitoa. Tästä seurasi sairaalamaksuja, jotka ovat lisäksi kuormittaneet Riston taloutta.
Nyt hän kaipaisi kipeästi taloudellista tukea hankkiakseen muutamia vaatteita ja huonekaluja menettämiensä tilalle. Tilanne on ollut hänelle henkisesti hyvin rankka, eikä hänellä ole varaa kaikkiin hankintoihin pienestä eläkkeestään.
Tällä hetkellä Risto katsoo televisiota olosuhteiden pakosta jakkaralta, joka selkänojan puutteen vuoksi aiheuttaa hänelle selkäkipua. Sohvaa eikä nojatuolia hänellä ole, mutta niitä hän ei uskaltaisi enää hankkiakaan, ainakaan käytettynä, luteiden pelossa. Risto haaveilee käytetyn keinutuolin hankkimisesta, jonka lempeässä kiikkuessa olisi mukava katsella televisiota.
Voisitko sinä olla lahjoituksellasia auttamassa Ristoa hankkimaan keinutuolin, keittiön tuoleja, sohvapöydän sekä farkut, kevättakin ja –kengät?

Riston tilanteen on kartoittanut ja häntä tukee diakoni Veera Värtelä
veera.vartela@evl.fi tai p. 050 475 5501.
Kotimaanapu vie avun perille luotettavasti ja varmasti.

Tavoitesumma
330,00 EUR
Kerätty 350 EUR
106%

Tämä kohde on suljettu